.
AUD 5.06343300
CAD 5.71329100
CZK 0.30535200
DKK 1.01106600
HUF 1.844761
JPY 5.410298
NOK 0.72617700
SEK 0.68749200
CHF 7.88536000
GBP 8.32911400
USD 7.79462100
EUR 7.51869100
PLN 1.57889400

Cirrus Maestro debitna kartica vezana za tekući račun

Cirrus Maestro kartica je debitna kartica vezana uz kunski tekući račun građana. To znači da je za stjecanje Cirrus Maestro kartice potrebno postati klijentom Samoborske banke, odnosno otvoriti tekući račun.

 

Kartica omogućava brzo, praktično i sigurno raspolaganje novcem, te korištenje novih usluga temeljenih na suvremenoj tehnologiji. U karticu je ugrađen čip najnovije generacije koji će sve Vaše transakcije učiniti sigurnijima i na prodajnim mjestima i na bankomatima.

 

CIRRUS MAESTRO KARTICA

 

Cirrus Maestro je debitna čip kartica. Njome možete plaćati raznovrsnu robu i usluge na prodajnim mjestima s oznakom Maestro, te podizati gotovinu u zemlji i inozemstvu do raspoloživog iznosa na Vašem računu i sukladno određenim limitima.

Kartica glasi na ime korisnika, neprenosiva je i izdaje se na rok prema Odluci Banke, minimalno na jednu godinu. Nakon isteka tog roka, valjanost se produžuje prema Odluci Banke.

 

Kartica je vlasništvo Banke i na njezin zahtjev korisnik kartice obvezan ju je odmah prerezati i vratiti.

 

Kartica čija je valjanost istekla ili je zbog bilo kojeg drugog razloga poništena ne smije se koristiti.

 

Kartica je namijenjena svim vlasnicima tekućih kunskih računa otvorenih u Samoborskoj banci kao:

 

- identifikacijska kartica

prilikom isplata i uplata gotovine u poslovnicama Samoborske banke d.d.
prilikom plaćanja čekovima na prodajnim i uslužnim mjestima
prilikom isplate gotovine putem čeka u drugim bankama

 

- platna kartica uz korištenje PIN-a (tajnog broja)

za isplatu gotovine s tekućeg računa na bankomatima Samoborske banke
za upit o stanju sredstava tekućeg računa na bankomatima Samoborske banke d.d.
prilikom plaćanja na EFT-POS terminalima s oznakom Maestro i Cirrus uz korištenje PIN-a (tajnog broja)
za isplatu raspoloživih sredstava s računa na bankomatima drugih banaka koji imaju oznaku Maestro ili Cirrus


POGODNOSTI KOJE VAM NUDI CIRRUS MAESTRO KARTICA

 

Kartica je osmišljena tako da se sve transakcije mogu obaviti elektronskim putem, uz provjeru PIN-a i stanja na Vašem računu. Na taj su Vam način sredstva dostupna 24 sata dnevno.

 

Korištenje Cirrus Maestro kartice znatno je brži način pristupa novcu od odlaska u banku. Cirrus Maestro je i sigurniji način raspolaganja novcem od nošenja gotovine, jer se u slučaju eventualnog nestanka kartice (izgubljena ili ukradena kartica) po Vašoj obavijesti kartica blokira i ne može se više koristiti. To znači da će, ako Vam netko ukrade karticu i pokuša je upotrijebiti, kartica biti zadržana u bankomatu odnosno na prodajnom mjestu. Zbog toga je izuzetno važno što prije prijaviti nestanak kartice u Banku ili MBU d.o.o.

 

DOSTAVA KARTICE

 

Kartica će biti isporučena na vašu kućnu adresu, a nekoliko dana po primitku kartice moći ćete preuzeti PIN u poslovnici gdje je otvoren tekući račun. Kod preuzimanja PIN-a potpisuje se Ugovor o korištenju bankovne kartice.

 

PIN

 

PIN (Personal Identity Number, tj. osobni identifikacijski broj) je tajni identifikacijski broj koji dobivate uz svoju Maestro karticu i pruža Vam maksimalnu sigurnost prilikom isplate gotovine na bankomatima odnosno prilikom plaćanja u trgovinama putem EFTPOS terminala. PIN je poznat samo korisniku kartice i ne zna ga nitko drugi, pa ni zaposlenici banke. PIN uz karticu najvažniji je element zaštite sredstava na računu u Banci. Zbog toga se PIN nikada i nikome ne otkriva. PIN ne zapisujte na kartici niti ga čuvajte uz nju (u novčaniku, mobilnom telefonu i sl.) Ako izgubite ili zaboravite PIN potrebno je zatražiti u Banci novi.

 

PLAĆANJE MAESTRO KARTICOM

 

Maestro Cirrus karticom moguće je plaćati robu i usluge na svim prodajnim mjestima koja nose oznaku MB CARD, Cirrus ili Maestro, te su opremljena odgovarajućim EFT POS terminalom.

 

EFT POS (Electronic Funds Transfer Point of Sale) terminali su elektroničke blagajne za plaćanje roba ili usluga pomoću kojih se transakcije provode elektroničkim putem. Nakon što trgovcu na prodajnom mjestu opremljenom EFTPOS treminalom (prodavaonice, benzinske crpke, frizerski saloni……) predate karticu on će Vam pružiti uređaj u koji trebate utipkati svoj PIN (pazeći pri tom da nitko ne vidi broj koji utipkavate). Po obavljenoj transakciji preuzmite od blagajnika potvrdu o uspješno provedenom plaćanju. Iznos plaćene robe ili usluge odmah će teretiti Vaš račun.

 

PODIZANJE GOTOVINE

 

MB CARD Cirrus/Maestro omogućuje Vam podizanje gotovine na svim bankomatima u Hrvatskoj i u svijetu s oznakama MBCARD, Cirrus ili Maestro. Transakcije na bankomatima Samoborske banke d.d. su besplatne.

Napomena: Banka je tijekom ograničenja kretanja stanovništva zbog pandemije COVID-19 omogućila svojim klijentima podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka bez naknade. Od 1. kolovoza 2020. ponovo se uvodi plaćanje naknade za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka, te ono iznosi 12 kn + 0,40% od iznosa transakcije.

 

Postupak podizanja gotovine je sljedeći:

- umetnite karticu i slijedite jednostavno upute na zaslonu bankomata

- unesite PIN, pazeći da nitko ne vidi broj koji utipkavate

- uzmite karticu

- pričekajte novac koji će se pojaviti na otvoru za novčanice

- uzmite listić potvrde o transakciji


3D SECURE USLUGA


Samoborska banka d.d. u kartično je poslovanje uvela novu 3D Secure uslugu koja smanjuje rizik od neovlaštenog korištenja kartica i sigurniju kupovinu putem Interneta.U nastavku su dokumenti koji će vam pomoći kod korištenja ove usluge:

Opći uvjeti poslovanja za korištenje 3D Secure usluge

-Upute za koristenje 3D Secure uslugeLIMITI PO KARTICI

 

Standardni limiti za podizanje sredstava:

- na bankomatima (24-satni) 2000,00 kn

- na EFTPOS terminalima (dnevni) 2000,00 kn

 

REKLAMACIJE

 

Korisnik kartice za sva se pitanja ili reklamacije može obratiti Banci na telefon +385-1-5999-211 ili u najbližoj poslovnici Banke. Krajnji rok za podnošenje reklamacija je 14 dana od datuma tiskanja obavijesti o učinjenim troškovima.

Banka ne preuzima odgovornost za kvalitetu robe i usluga kupljenih Maestro karticom. Reklamacije robe i usluga korisnik rješava na prodajnom mjestu.

 

IZGUBLJENA ILI UKRADENA KARTICA


U slučaju nestanka, gubitka, krađe ili uništenja kartice, molimo odmah nazovite autorizacijski centar EGCP d.o.o. na telefon broj  +385-1-3078-699.

Služba za prijavu nestanka, gubitka, krađe ili uništenja kartice radi 24 sata dnevno.

Nestanak, krađu, gubitak ili uništenje kartice također se može prijaviti i Sektoru za poslove s građanima na telefon +385-1-5999-239 u radno vrijeme Banke. Na taj način spriječit ćete zloporabu kartice. Radi izdavanja nove kartice javite se u svoju poslovnicu Samoborske banke.